2009-10-09, 21:17:47, Utställningar

Utställning - Till förmån för BRIS

Utställning i förmån för BRIS projektarbete 20-22 februari 2009
Missionskyrkan - Hallstahammar
Vernissage fredag

Utställare:
Jeanette Gustafsson,
Anya Blom

Torsdag
Ställde i ordning allting med Anya i 3 timmar kvällen före utställningen tillsammans med Lars, min och Anyas mamma
och pastorn Maj-Lis. Vi började 17.00. VLT ringde även och intervjuade mig (vilket sedan ledde till en otroligt liten notis i tidningen, där de inte ens hade skrivit med varken datum eller tid).

Fredag vernissage
Tider:18.30-20.00
Besökare: 9 st.
Första dagen på min första utställning som jag dragit ihop alldeles själv tillsammans med Anya (en klasskamrat).
Det kom dock inte så många på vernissagedagen, men det kan ha berott på att det var en fredag,
folk kommer hem från jobbet och vill ta det lugnt. Man lär sig av misstagen!
De ända som kom, var mina släktingar i stort sätt, men det var bara trevligt!

Lördag
Tider: 16.00-19.00
Besökare: 23 st.
Det kom faktiskt en hel del folk och Vi fick in 2 bud! Ett på min tavla och Anyas mamma bjöd på frukterna.
Även EVA (bildläraren) kom, helt otroligt! Och ett par vänner.

Söndag
Tider:16.00-19.00
Besökare: 21 st.
Sista utställningsdagen.
Den gick ju skitbra! Kom en massa folk och folk BJÖD! Alla utom en av mina saker blev sålda! Underbart. Totalt.
Tackar Anya för det här projektarbetet, ensam skulle detta aldrig ha gått.

Detta var alltså mitt och Anyas projektarbete. Att ordna en utställning alldeles själv är faktiskt mycket svårare än vad jag trodde att det skulle vara. Det är mycket man måste tänka på - ska man bjuda på fika? I så fall vad? Och om man ska ha fika måste man kunna erbjuda både kaffe, saft och vatten, ett utbud bland fikat (som vi bakade själva) och att komma ihåg socker och mjölk till kaffet, tallrikar, muggar, servetter…

Vi lade fram post-it lappar och pennor för folk att budgiva på, sedan när de lagt ett bud fick de fästa det på en lapp ovanför tavlan. När man sedan bjöd över fick man första sin lapp över den förres. Denna idé tog jag från budgivningen på afrika-veckan.

Det var mycket annat att tänka på, tillexempel lokal, vi fick gå omkring och fråga på olika ställen, vi fick söka sponsring för lokalkostnaderna (som Hallstahammars gymnasieskola Kantzowska stod för) och hyra fondväggar att hänga upp tavlorna på, fixa tyg och lampor, för att kunna rikta ljuset mot våra objekt och så vidare. All annonsering måste man sköta själv också.

Utställningen gick bra, men det jag lärt mig mest är att det är VÄLDIGT svårt att få folk att komma, det gäller att ha kontakter, tvinga vänner och släkt att komma och att verkligen planera noga och i tid. Man ska också vara noga med vilka datum man sätter och var lokalen befinner sig, helst där det finns folk och gärna centralt så folk hittar. 

Vi tjänade in totalt 2800kr till BRIS, ganska lyckat. Vi sålde 8 tavlor/skulpturer.

  


Våra broschyrer/affischer som vi gjorde alldeles själva. Vi satte upp dem överallt, delade ut dem i brevlådor, gav dem till alla vi kände och så vidare. Vi lade även ut dem på våra bilddagböcker.

    
Alla bilder är klickbara. De tre första bilderna visar hur vi hade ställt i ordning allting. Vi fick bara ett tomt rum som vi själv fick "möblera". Vi hyrde "väggarna" och lånade belysningen. Att sätta upp allting tog kanske sammanlagt fem timmar. Det smarta var att till vänster fanns ett annat rum fyllt med stora fönster som släppte in fint dagsljus och massvis med stolar och bord som folk kunde sitta på när de fikade. Fikat var så klart gratis. Allt för att locka folk. En annan smart sak var att till höger om rummet var själva kyrkosalen med altaret, så de folk som kom för gudstjänsten såg våra tavlor.

      
Lite fler bilder på hur det såg ut, det goda fikat och lite av det vi ställde ut.

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0